Landen voor ons op de UEFA-ranking presteerden beter op matchdag 4

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Landen voor ons op de UEFA-ranking presteerden beter op matchdag 4
Foto: © photonews

Na iedere Europese matchdag kijken we even terug naar hoe de ploegen uit Nederland en Oekraïne, de twee concurrenten die voor ons op de UEFA-ranking prijken, het ervan af brachten. Beide landen kwamen een pak beter voor de dag dan vorige keer.

Champions League - Oekraïne doet beter, Nederland minder

Speeldag 3 was voor beide landen niet bepaald vruchtbaar (lees meer) en dus zou de vierde matchdag verbetering brengen. In de Champions League hield Shakhtar Donetsk de eer van Oekraïne tot dusver hoog, en dat deed het ook woensdagavond. BATE Borisov werd twee weken na de 0-7 pandoering naar huis gestuurd met 5-0 forfaitcijfers.

Ook Ajax stond net als de vorige keer tegenover FC Barcelona. Na de 3-1 in Camp Nou toonden de Catalanen zich eveneens in de ArenA te sterk voor de Amsterdammers, 0-2. Succes dus voor Oekraïne, teleurstelling bij Nederland. Ons land schippert er met het knappe punt dat Anderlecht bij Arsenal wegkaapte tussenin.

Europa League - Oekraïne en Nederland deden beter

Tijdens de vorige speeldag kon geen enkele van de drie Oekraïense ploegen een punt sprokkelen. Dat gebeurde gisteravond wel. Dnipro Dnipropetrovsk nam na de 1-0-nederlaag revanche tegen Qarabag (2-1 winst). Dinamo Kiev, nog steeds zonder de geblesseerde Dieumerci Mbokani, hield ook de punten thuis (2-0 tegen Aalborg). Enkel Metalist Kharkov viel in de groep van Lokeren uit de toon door een 2-1 nederlaag bij Legia Warschau.

Onze noorderburen, die twee afgevaardigden hebben in de Europa League, konden ook juichen. Feyenoord zette Rijeka met 2-0 opzij en sprong zo over Standard naar plek 2 in de poule. PSV Eindhoven ging knap met de zege aan de haal bij Panathinaikos (2-3). De teams uit Nederland en Oekraïne verzamelden in deze competitie 6 punten en deden zo beter dan Club, Standard en Lokeren die samen goed waren voor 4 op 9.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties