Boeckx ziet dat Antwerp aanvoerder mist: "De Decker is de Defour van Antwerp"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Boeckx ziet dat Antwerp aanvoerder mist: "De Decker is de Defour van Antwerp"
Foto: © Photonews

Antwerp FC beleeft niet meteen haar meest succesvolle periode in haar bestaan. De oudste club van België lijkt niet alleen vastgeroest in tweede klasse, maar slaagt er dit seizoen niet in om er een rol van betekenis te spelen. "Het ontbreekt ons aan geluk en maturiteit", geeft Frank Boeckx aan.

Door Cédric De Volder

Antwerp FC begon dit seizoen zonder echte ambities - lees: titelambities - aan het seizoen. "Dit is vooral een overgangsjaar waar alles mag, maar niets hoeft", liet Richard Stricker destijds optekenen. Tussendoor viel het woordje 'eindronde' wel eens in de wandelgangen op de Bosuil. Wat er van ook zij: niemand had verwacht dat the Great Old het zo pover zou doen.

En dat is dan nog lichtjes uitgedrukt: een elfde plaats, amper vier overwinningen en zeventien punten. "Maar dat puntentotaal weerspiegelt niet het potentieel dat in onze groep schuilt", aldus Frank Boeckx in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Waar het schoentje knelt? Het ontbreekt ons aan geluk en maturiteit. Elke wedstrijd is er wel iets: een rode kaart, een tegendoelpunt in de laatste minuten, een snelle 3-0-achterstand,..."

Elke wedstrijd is er wel iets: een rode kaart, een tegendoelpunt in de laatste minuten, een snelle 3-0-achterstand,...

"Het huiswerk van de club was goed gemaakt", gaat de voormalige doelman van onder meer KAA Gent en STVV verder. "Maar een club als Antwerp kan het uitvallen van Wim De Decker niet beantwoorden, hé. Ik vergelijk het een beetje met Anderlecht zonder Steven Defour. Bovendien is het niveau in tweede klasse vreemd. Er zijn weinig ploegen die op voetbalvlak een partij winnen, maar werken en vechten kunnen ze allemaal."

Op persoonlijk vlak kan Boeckx alleszins met een goed gevoel terugkijken naar zijn eerste maanden in Deurne-Noord. "Ik hield al zes keer de nul in elf wedstrijden, maar met een 0-0 koop je natuurlijk niets. Of ik meer verwacht had toen ik voor Antwerp tekende? We staan op een tiental punten van de toppers. Ik kan me zo twee wedstrijden voor de geest halen die we hadden moeten winnen. Antwerp kon meegeweest zijn, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties