Wilmots: "IJsland? Goed blok met twee aartsgevaarlijke spitsen"

Wilmots: "IJsland? Goed blok met twee aartsgevaarlijke spitsen"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots begon de voorbereiding op de match tegen IJsland heel kalm. Drie kwartier loslopen, morgen nog een training en woensdag al wedstrijd. Eentje waarin hij een paar spelers wedstrijdritme gaat laten opdoen.

Door Johan Walckiers

Wilmots kondigde al aan dat Christian Benteke en Moussa Dembélé zeker speeltijd krijgen. Benteke komt terug uit blessure, Dembélé speelt weinig de laatste tijd. "De nationale ploeg is er soms ook om te geven. Dat heb ik altijd al gezegd. Beiden kunnen vertrouwen en speeltijd gebruiken. En die zullen ze ook krijgen", zei Wilmots resoluut. "Benteke was één en al glimlach. Het leek wel een dame blanche", lachte Wilmots. "Hij is zo blij om hier te zijn."

Veel spelers lopen op de toppen van hun tenen na het drukke programma. "Maar ik heb de groep gevraagd wie wou spelen en iedereen wilde heel graag. Dat typeert deze ploeg. Ze willen altijd spelen en winnen."

Een heel compact blok dat gevaarlijk is op de counter

IJsland wordt anders geen makkelijke brok, zoals een journalist opmerkte. "Ik ben blij dat je dat zegt. We kiezen onze tegenstanders zorgvuldig uit. IJsland speelt heel herkenbaar in een 4-4-2, met twee defensieve middenvelders en twee aartsgevaarlijke spitsen (Finnbogason en Sigthorsson). Ze staan 28ste op de FIFA-ranking en wonnen van Nederland. Een heel compact blok dat gevaarlijk is op de counter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties