Het talent van Neerpede: er zit nog veel vis in de vijver

Het talent van Neerpede: er zit nog veel vis in de vijver
Foto: © SC

De jeugd die bij Anderlecht doorstroomt, is de laatste jaren exponentieel gestegen. Wij gingen de voorbije weken de beloftenploeg van Anderlecht bekijken en kwamen terug met één conclusie: de vijver van Neerpede is lang nog niet leeggevist.

Door Johan Walckiers

Samuel Bastien, Aaron Leya Iseka, Hervé Matthys en Andy Kawaya maken al deel uit van de A-kern van de Brusselaars. Vier talenten die vermoedelijk dit seizoen allemaal nog kansen gaan krijgen. Maar er loopt nog aanstormend talent rond bij de beloftenploeg... 

Wout Faes: centrale verdediger met straffe techniek

De 16-jarige Faes staat heel regelmatig in de basis bij de beloftenploeg. De grote en stevige verdediger met de opvallende haardos is onverzettelijk in de duels, scoort makkelijk met het hoofd en heeft een hele goeie techniek waarmee hij steevast de voetballende oplossing zoekt. Faes speelt tegen jongens die jaren ouder zijn en moet praktisch nooit het onderspit delven. Voor zijn leeftijd heeft hij ook een imposant lichaam.

Alper Ademoglu: topper in wording

Eveneens zestien jaar en kan alle posities op de flank en achter de spits aan. Een rastalent, dat begin dit seizoen overkwam van Genk. Ademoglu heeft een schitterende pass, vindt makkelijk oplossingen, snel en heeft nog een sterk schot ook. Gisteren tegen KV Mechelen scoorde hij een pareltje in de winkelhaak na een actie vanop links. Speelt nog niet zoveel bij de beloften, maar wordt door coach Mo Ouahbi toch regelmatig meegenomen.

Alexandre Debruyn: technisch maar frêle

De 20-jarige flankaanvaller werd de voorbije jaren afgeremd door blessures, maar lijkt stilaan zijn oude niveau terug te vinden. Technisch onderlegd en een serieuze versnelling in de benen. Hij is wel nog ietwat frêle en moet aan zijn spiermassa werken.

Gilles Denayer: ongelooflijke progressie

Toegegeven, toen we hem vorig seizoen zagen spelen, waren we zeker niet overtuigd. Maar de rechtsachter heeft niet één, maar drie stappen vooruit gezet de laatste maanden. De 18-jarige rechtsback is verdedigend secuur, tackelt stevig, gaat tegenwoordig heel zijn flank af en heeft nog een goeie voorzet in huis ook. Zelfs in de combinatie, vroeger zijn zwakke punt, laat hij zich opmerken. Denayer is de jongen die het meeste progressie heeft gemaakt en zich zeker als eersteklassespeler opwerpt.

Dodi Lukebakio: slangenmens

Wie zegt u? Ja, wij vroegen het ons ook af, maar de 17-jarige Congolees kan een aardig stukje voetballen. Tegen KV Mechelen was hij goed voor twee mooie assists en een prachtig doelpunt. Een slangenmens met een versnelling. Ook zijn vrije trappen en corners getuigen van een goeie traptechniek. 

Alexis Scholl: op de weg terug

Is door zijn blessures wat afgeremd en moet zijn oude niveau nog terugvinden. De 18-jarige linksback wordt echter beschouwd als een talent en mag zeker niet vergeten worden. Hij heeft nog een serieuze progressiemarge. Verdedigend secuur, maar moet aanvallend nog wat meer bijdragen, maar er werd ons verzekerd dat hij dat de komende maanden wel zal tonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties