Supporters Essevee na moeilijke weken: "Het bewijs dat je ook met positivisme een club kan redden"

Supporters Essevee na moeilijke weken: "Het bewijs dat je ook met positivisme een club kan redden"
Foto: © photonews

"Top or bottom, we will allways follow." Dat supporterspandoek gaat ondertussen al mee sinds de uitmatch in Charleroi, toen de bodem zelfs nog niet bereikt was voor Essevee. Maar ondertussen lijkt de weg naar boven terug ingezet. En dat doet deugd, ook bij de fans.

Door Aernout Van Lindt

Zulte Waregem speelde onder andere op een grimmig Sclessin, maar de eigen fans bleven steeds positief. "En het heeft blijkbaar geholpen", lacht Geert Titeca van Supportersfederatie vak X. "Het doet enorm deugd, het is vooral een bewijs dat je ook met positivisme ver kan raken en een club kan redden."

Het spel van de voorbije weken was niet te vergelijken met dat van de maanden er voor: "Het was beter, dat klopt. Hopelijk kunnen de spelers dat peil nog enkele wedstrijden volhouden, daarna zal er moeten gekeken worden in de wintermercato of er iets mogelijk is. De club moet sowieso niet op de lauweren rusten en geen risico nemen door niets te doen."

Geen risico nemen en iets doen in wintermercato

En dat zullen ze ook niet doen, meent Titeca: "Het hangt er natuurlijk eerst vanaf of er spelers wegraken, maar er zal wel iets gebeuren in de mercato. We zullen zien in januari, maar er zijn toch enkele spelers die al verschillende kansen verkwanseld hebben."

Toch zijn er vooral positieve zaken te melden: "Op training zie je dat er een groot verschil is qua ingesteldheid. En dat Steve Colpaert bijna terug is, is sowieso ook een goede zaak. Hij kan Karel ook terug meetrekken, al mogen we niets slechts zeggen over Formose Mendy. Hij deed het goed de voorbije weken en is een wissel op de toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties