Duiveluitdaging: hou Bale van een doelpunt

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Duiveluitdaging: hou Bale van een doelpunt
Foto: © photonews

De Rode Duivels spelen zondagavond een belangrijke EK-kwalificatiematch tegen groepsleider Wales. Eden Hazard en co bestookten de fans de voorbije maanden met Duiveluitdagingen. Wel, onze redactie heeft er richting EK 2016 elke match zo eentje klaar voor de spelers zelf.

De start van de EK-kwalificatiecampagne heeft al een en ander duidelijk gemaakt. Niet Bosnië maar wel Wales is op weg om de belangrijkste opponent van de Rode Duivels te worden om de eerste plek in poule B.

Met Gareth Bale (Real Madrid) heeft de huidige groepsleider een van 's werelds beste voetballers in huis. Koppel daaraan nog eens het vernuft van Aaron Ramsey (Arsenal) en Joe Allen (Liverpool) en je kan al een aardig elftal op de been zetten.

Hou Bale van een doelpunt!

Toch zal Bale de man zijn die onze landgenoten het scherpst in de gaten moeten houden. De steraanvaller van de Koninklijke was lange tijd out met een spierblessure ter hoogte van het bekken, waardoor zijn statistieken (5 goals in 8 La Liga-optredens) voor zijn doen licht uitvallen.

Zo doet bijvoorbeeld Nacer Chadli met zes rozen bij Tottenham beter, al was de middenvelder er zich gisteren van bewust dat Bale weken in de lappenmand lag (lees meer). De amper 25-jarige aanvaller was in zijn eerste seizoen bij Real goed voor vijftien competitietreffers en nog eens zes stuks in de Champions League. Garry van een doelpunt houden is voor Vertonghen en co al een Duiveluitdaging van formaat. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties