Wilmots en de pers: "Het is nooit goed"

Wilmots en de pers: "Het is nooit goed"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots bedwingt zich, maar binnenin zie je het toch soms koken. De bondscoach vindt dat de kritiek op zijn spelwijze en oefenstonden onterecht is en laat dat - fijntjes - weten. Al wil hij nog niet de confrontatie frontaal aangaan. Een strijd waarvan hij weet dat hij die niet kan winnen.

Wilmots liet ook gisteren op de persconferentie de kans niet voorbij gaan om een paar journalisten terecht te wijzen. De voorbije dagen kwam er immers weer kritiek op de spelwijze van de Rode Duivels. "Als ik te veel de nadruk leg op de organisatie is het niet goed en als we te offensief spelen, is het ook weer niet goed. Het is altijd iets", beklaagt Wilmots zich. "Tja, ik ben het al gewend. Ik blijf beschikbaar om op jullie vragen te antwoorden."

We hebben wel een identiteit

HLN kreeg een veeg uit de pan omdat ze het aandurfden de tactiek van Wilmots in vraag te stellen. Er is nog altijd geen herkenbare spelwijze, maar daar gaat de bondscoach niet mee akkoord. "België zal zondag het spel maken en creatief zijn. Dat is onze identiteit", merkte Wilmots op.

Wilmots krijgt er de zenuwen van dat er geopperd wordt dat er intern en binnen de spelersgroep aan hem getwijfeld wordt. "Ik heb het al eerder meegemaakt, toen Robert Waseige in de pers werd afgemaakt doordat ze schreven dat er sommige spelers niet meer met hem verder wilden. Ik heb ook zes jaar in de media gewerkt. Ik weet hoe het werkt", relativeerde hij. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties