Oranje staat op in match van de waarheid

Caroline Tonnelier
| 3 reacties

Nederland heeft tegen Letland de zorgen van zich afgevoetbald. Oranje haalde een zege met een monsterscore: het werd liefs 6-0.

Guus Hiddink koos in de match waaraan hij zijn lot als bondscoach verbond voor een erg offensieve opstelling. Huntelaar en Van Persie stonden in de spits, met daarachter Afellay, Robben en Sneijder. Dat loonde meteen, want Afellay besloot in de beginfase op de paal.

Erg lang was het niet wachten op het openingsdoelpunt in Amsterdam. Na zes minuten was het Van Persie die de score opende. In het slotkwartier van de eerste helft forceerde Oranje de beslissing. Robben verdubbelde de voorsprong voor de thuisploeg en Huntelaar zorgde ervoor dat de thuisploeg met een comfortabele ruststand naar de kleedkamer kon.

Drie doelpunten in slotkwartier

In een overbodige tweede helft was het lang wachten op een vierde doelpunt, al waren de Nederlanders er een paar keer dicht bij. In het slotkwartier was het echter opnieuw feest. Bruma slaagde er op een hoekschop uiteindelijk toch in de vierde tegen de netten te prikken. Dat bleek het sein voor nog meer aanvalsgeweld, want Arjen Robben maakte de forfaitscore compleet. Nog was het niet gedaan, want ook Huntelaar scoorde nog een tweede keer.