Het spook tegen de freak: Hazard beter, Bale volwassener

Het spook tegen de freak: Hazard beter, Bale volwassener
Foto: © photonews

Vooraf was er veel over te doen: het duel tussen Gareth Bale en Eden Hazard, twee creatieve wereldsterren tegen elkaar. Het werd een boeiende strijd tussen 'Het Spook' en 'De Freak', waarbij er voor beiden iets te zeggen valt.

Door Aernout Van Lindt

Eden speelde - zoals hij zelf na de wedstrijd aangaf - "op zijn Edens". "Ik voelde me goed en eiste de vaak op." En dat rendeerde ook: hij dartelde - zeker in de eerste helft - heel vaak zijn tegenstanders voorbij met enkele leuke dribbels. "Hij was goed in de eerste helft", aldus Marc Wilmots. "De eerstehelft? Dat was de beste helft van Hazard. Ik had het ook voorspeld. Hij is nu 23 en is een echte patron aan het worden."

Toch had de bondscoach ook een kritische noot: "Die rabona een kwartier voor tijd? Dat stoort me wat, omdat het niet efficiënt was. Maar als het lukt en we scoren er de 1-0 uit, gaat iedereen zeggen hoe fantastisch het was. Dat is de charme van Eden", klinkt het bij de bondscoach.

Bale bepalender

Net daar zit misschien het verschil met Gareth Bale. Die is met zijn 25 natuurlijk nog twee jaar ouder dan Hazard, maar de Welshman toonde zich veel volwassener. In het spel was hij dan wel minder aanwezig, al lag dat ook aan België: "Onze organisatie was goed, ik denk niet dat we Bale veel gezien hebben", aldus Wilmots.

Toch had Bale uiteindelijk een groter aandeel in de 0-0 tegenover Hazard. Qua positie was hij niet te lui om ook in de eigen zestien te gaan werken en daar wat ballen goed weg te koppen, verder toonde hij zich ook de echte leider. "We hebben hem nodig", aldus bondscoach Coleman. "Hij is volwassener geworden. Hij heeft ervaring met grote matchen en weet zijn ploegmaats ook kalm te houden. Zo hield hij er de koppetjes bij na de blessure van Mertens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties