Charleroi, het zwarte beest op verplaatsing voor Anderlecht

Charleroi, het zwarte beest op verplaatsing voor Anderlecht
Foto: © photonews

Een verplaatsing naar het Stade de Pays de Charleroi, wedden dat Besnik Hasi zijn spelers straks zwaar op het hart drukt dat er van onderschatting geen sprake mag zijn. De voorbije jaren liep het immers telkens falikant af in het 'Zwarte Land'.

De laatste drie verplaatsingen naar de Carolo's leverden een 1 op 9 (!) op voor paars-wit. Op 23 november van vorig jaar gingen de Brusselaars met 2-1 de boot in. Het was daar dat het bestuur de kwaliteiten van David Pollet opmerkte. De spits scoorde de eerste goal en was een constante dreiging voor de defensie. Neeskens Kebano zorgde voor een 2-0 voorsprong. De goal van Guillaume Gillet kwam te laat. Het voetbal was amechtig en het was een eerste indicatie voor John Van den Brom.

Een jaar eerder was het immers ook al fout gelopen bij de verplaatsing naar Mambourg. We schrijven 27 oktober 201. Van den Brom was woedend na de wedstrijd die met 2-0 verloren werd. Geen fut, geen inzet, geen voetbal bij de landskampioen. Rossini en - typerend voor de match - een own goal van Marcin Wasilewski zorgden voor de eindstand. 

Met een jaartje onderbreking doordat Charleroi in de tweede klasse verzeild was geraakt, was het ook in 2010 geen sinecure. De laagvlieger van eerste klasse hield Anderlecht op 7 augustus op een povere 0-0. Dat wordt dus weer oppassen voor de jongens van Felice Mazzu, die dit als - na de derby tegen Standard - de match van het jaar beschouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties