KV Mechelen geeft meer uitleg over stadiondossier

KV Mechelen geeft meer uitleg over stadiondossier
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen hield donderdagavond een nieuwe infovergadering. Daar kreeg de buurt een nieuwe status van het dossier rond de renovatie van het stadion. De club ligt nog steeds op schema, maar blijft voorzichtig omtrent de timing van de verbouwingen.

Tot begin oktober lag het Milieueffectenrapport (MER) ter inzage en konden opmerkingen gegeven worden. Ondertussen heeft KV Mechelen een aantal meetings gehad met verschillende instanties over de opmaak van het MER.

"In eerste instantie kregen we bij de Vlaamse overheid meer gedetailleerde richtlijnen over hoe het MER moet worden opgemaakt en waar we zeker op moeten letten. Daarnaast zaten we samen met de stad Mechelen en ook met de veiligheidsdiensten", geeft stadiondirecteur Marc Faes meer uitleg. "We hebben de opmerkingen met de stad doorgenomen en hebben het ook over groenbeheer en mobiliteit gehad."

Mobiliteit grootste uitdaging

Die mobiliteit wordt de grootste uitdaging. "We hebben daarom al verkeersmetingen laten uitvoeren en daarnaast een enquête bij 1500 supporters gehouden", zegt Faes. "Uit de enquête bleek alvast dat supporters bereid zijn om gebruik te maken van de shuttles."

"We voorzien 3 randparkings van waar kleine, gratis, shuttlebusjes af en aan zullen rijden. In Mechelen-Noord, Mechelen-Zuid (parking Planckendael) en aan de Zandpoortvest zullen we parkeerplaatsen voorzien. Daarnaast willen we dynamische verkeersborden voorzien die onze supporters naar deze parkings leiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties