Interview Raman: "Ik probeer dat bij Gent al heel het seizoen, hé"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Raman: "Ik probeer dat bij Gent al heel het seizoen, hé"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was toch even schrikken toen we woensdag één van de jonge Duivels een bal zagen aannemen, even goed kijken en vervolgens los in de kruising knallen. Neen, het was niet Charly Musonda Jr. Het was debutant Benito Raman.

Sander De Graeve in Gent

Jawel, Raman die bij Gent een kans of zes nodig heeft om te scoren, deponeerde de bal van ver netjes in het hoekje. "Mooi, hé", lacht de aanvaller in de refter van het Gentse oefencentrum. "Ik probeer dat nu al vijftien weken bij Gent, scoren van buiten de zestien. Bij de beloften lukte het plots."

"Ik wil elke wedstrijd scoren", geeft Raman aan. "Als het een mooie is, des te beter. Waarom het daar wel lukte? Ik kreeg meer tijd en ruimte. Een ploeg als Waasland-Beveren komt met vijf verdedigers naar Gent terwijl Spanje gewoon aanvallend voetbal speelde. In België zitten ze er ook iets korter op. Daar moet ik nog aan werken, zorgen dat ik minder tijd nodig heb om een schot af te vuren."

Nog meer goals, nog meer assists

De jongeling van Gent ondertekende net een nieuw contract. Hij weet perfect waaraan hij nog moet werken. "Ik leid soms nog te makkelijk balverlies. Aan het eind van de eerste helft kan ik dat wel eens hebben, dan speelt de vermoeidheid al op. Ik heb wel al stappen gezet sinds het begin van het seizoen. Toen had ik het moeilijker." Zijn doelen zijn duidelijk. "Nog meer goals, nog meer assists en constanter worden."

"Ik werk hard en daardoor krijg ik die kansen én los ik de verwachtingen ook in." Raman, die door sommigen al 'de vlo' genoemd wordt, is klaar voor de confrontatie met Cercle. "Aan vertrouwen heb ik geen gebrek. We zullen zien wat er tegen Cercle Brugge uit de bus komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties