Drastische maatregelen bij Standard: Van Damme is kapiteinsband kwijt

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 54 reacties
Drastische maatregelen bij Standard: Van Damme is kapiteinsband kwijt
Foto: © photonews

Na de 1-4 nederlaag tegen Lokeren grijpt het bestuur in bij Standard. Tijdens een haastig bij elkaar geroepen persconferentie hebben Sportief directeur Lawarée en vicevoorzitter Venanzi enkele harde maatregelen bekendgemaakt.

  • Geen kapitein meer
  • Spelers uit B-kern naar A-kern
  • Mogelijk anderen naar de B-kern
  • Sommigen niet mee op stage

Zo komen zeven spelers uit de B-kern naar de A-kern en is Jelle Van Damme zijn kapiteinsband kwijt. Er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen ervaren en jonge spelers. "Iedereen staat op gelijke voet. Er is geen kapitein, geen kader. Enkel 27 spelers."

Onder meer Ajdarevic keert terug naar de A-kern samen met enkele jongeren. Van den Ackerveken, Fiore, Achaoui, Milosevic, Jaadi en Dussaut sluiten aan bij de grote jongens, lezen we op de Twitter-account van de club.

Verder komt er een zwaarder trainingsregime. "Wees gerust, de spelers zullen hier héél veel tijd doorbrengen." Er worden ook vijf spelers verkozen die de spreekbuis moeten vormen naar de technische staf en het bestuur toe."

Verder staat de positie van Vukomanovic niet ter discussie. "Vukomanovic blijft de patron en alle spelers zullen op voet van gelijkheid behandeld worden. Voor de jongeren is er geen druk qua resultaten, enkel professionalisme telt."

Venanzi haalde nog uit. "Standard heeft misschien recht op een nederlaag, maar niet op de opgave. Sommige spelers van de A-kern zullen de omgekeerde weg uitgaan. Naar de B-kern en niet mee op stage."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties