BeNe League: Standard wint Clasico, Club pakt punt tegen PSV

In de Belgisch-Nederlandse competitie voor vrouwenteams blijft de top op een zakdoekje staan. Volgende week kan Standard de leidersplaats halfweg nemen na winst tegen Anderlecht in de Clasico. Lierse won ook, Club Brugge pakte een punt tegen PSV.

Standard de Liège – RSC Anderlecht 3-1

De Rouchettes konden in de Clasico de punten thuis houden. In Angleur kwam Standard op de Académie Dreyfus nochtans op achterstand, maar het kon de situatie alsnog ombuigen.

Voor de rust was het Tessa Wullaert die met 2 goals de scheve situatie rechtzette tegen haar ex-club, vlak voor affluiten zorgde De Gernier nog voor een mooi orgelpunt en de 3-1 eindstand.

Standard moet nog minstens een week de leidersplaats laten aan Ajax, dat in eigen huis de baas was over Telstar (1-0), maar volgende week zijn de Amsterdamse vrouwen bye en kan Standard toch nog 'herfstkampioen' worden in de BeNe League.

PEC Zwolle – Lierse 1 - 3

Door het verlies van Anderlecht kon Lierse een goede zaak doen vanavond. Het won op bezoek bij de nummer 11, PEC Zwolle. Vugts opende na 4 minuten reeds de score voor de Belgische dames.

Van Gorp dikte de cijfers snel aan, maar nog voor rust kon Mijnheer de Nederlandse dames terug in de wedstrijd kanllen. Vugts zette met haar tweede van de avond de schaapjes op het droge voor Lierse, dat zo opklimt naar de zesde plaats en de tweede beste Belgische ploeg wordt. (Foto: Bruno Holvoet)

Club Brugge - PSV 1-1

En ook Club Brugge pakte een zeer verdienstelijk puntje in duel met een Nederlandse tegenstander. Kay Cuvelier zette de blauw-zwarte dames snel op voorsprong, na rust was het Strik die een puntje kwam redden voor PSV.