Referee Office blikt terug op 2014: "Met ups en downs, maar in totaliteit tevreden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
Referee Office blikt terug op 2014: "Met ups en downs, maar in totaliteit tevreden"
Foto: © photonews

De Belgische scheidsrechters kwamen de afgelopen weken zwaar onder vuur te liggen na enkele dubieuze beslissingen. Toch sluit de Referee Office het jaar 2014 met een positief gevoel af.

"Het ging met ups en downs, maar ik denk dat we in totaliteit tevreden mogen zijn", blikt scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen bij Voetbalkrant.com terug. "Er zijn een paar jonge elementen doorgestroomd naar de top die nu enkele moeilijke wedstrijd achter de rug hebben."

"Misschien leverde dat niet altijd hetzelfde succes op als met de ouderen die meer ervaring hebben, maar ik denk dat we op dat vlak op de goede weg zijn."

Niet altijd hetzelfde succes met de jongeren

De negatieve gebeurtenissen van de laatste weken hebben de algemene balans niet beïnvloed. "Dat heb je ieder jaar", aldus Jeurissen. "Ook een voetbalploeg kent een periode waarin het minder loopt. Het is aan ons om ze nu te ondersteunen."

De Referee Office wil in 2015 voortbouwen op de ingeslagen weg. "We werken verder aan coachingprojecten voor de nieuwkomers in eerste klasse, en de jongeren die zich manifesteren in de lagere reeksen. Ook onze analyses kunnen we nog grondiger maken."

Analyses nog grondiger maken

Niet alleen voor de clubs ligt het zwaartepunt in de play-offs, ook voor de arbiters. "De competitie begint op de 31ste speeldag", besluit Jeurissen. "Dan komen er tien moeilijke speeldagen om het kampioenschap aan. Dan wordt het heel belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties