Dury blikt terug: "Voorbije maanden sterker dan tweede plaats twee jaar geleden"

Dury blikt terug: "Voorbije maanden sterker dan tweede plaats twee jaar geleden"
Foto: © Photonews

Essevee staat terug tussen de mensen in de Jupiler Pro League. Na de donkere periode van enkele maanden terug is dat sterk te noemen. Francky Dury schat de prestatie van zijn team hoog in: "De voorbije maanden waren misschien de sterkste sinds ik hier terug ben."

Door Aernout Van Lindt

"Je mag niet vergeten dat we op een bepaald moment met 6 op 30 stonden", legt Dury uit tegen Voetbalkrant.com. "Er waren mensen die zeiden dat het wel zou goedkomen, maar zoiets los je ook niet zomaar op." 

"Dus moet je de prestatie van de voorbije maanden naar waarde schatten. Het was zaak om in de groep een nieuwe mentaliteit te slijpen, waarin de redding voorop stond."

Nieuwe mentaliteit in groep slijpen niet makkelijk

Makkelijk was dat niet: "Maar de spelers hebben het de voorbije maanden fantastisch opgepikt. We moesten enkel naar onszelf kijken en met ons werk bezig zijn. Niet luisteren naar de zaken om ons heen." 

Het beste moment kwam na de derby: "Toen Karel D’Haene bij me kwam na de verloren match in Kortrijk om te zeggen dat we nog steeds op schema lagen, wist ik dat de boodschap begrepen was."

Machine die goed draait heeft maar paar druppeltjes olie nodig

Francky Dury heeft in de drie jaar sinds zijn terugkeer naar de Gaverbeek nochtans heel wat weten te verwezenlijken met Zulte Waregem:

  • Redding na Kalezic in 2011-2012
  • Tweede plaats na titelmatch in 2012-2013
  • Vierde plaats en bekerfinale in 2013-2014

"Maar toen ging het makkelijk", legt Dury uit. "Bij mijn terugkomst wist iedereen dat het wel zou lukken en kwam er ook een kwaliteitsinjectie, dus kon het bijna niet mislopen."

"En de twee voorbije jaren? Als de machine goed draait, dan moet je enkel een paar druppeltjes olie toevoegen om helemaal vertrokken te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties