Momenten van Sander De Graeve: "Jawohl! Götze!!!"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Momenten van Sander De Graeve: "Jawohl! Götze!!!"
Foto: © SC

Ook in 2014 was Koning Voetbal opnieuw alomtegenwoordig. Om die reden kiezen de redacteurs van Voetbalkrant.com hun drie momenten van het afgelopen jaar. Hier volgen de momenten van Sander De Graeve.

Moment 1: Jawohl! Götze!

In 2014 ging ik mijn derde jaargang in als sportjournalist bij Voetbalkrant.com. Dat ik op een gegeven moment in het stadion de beslissende goal op een WK zou meemaken, kon je me drie jaar terug niet wijsmaken.

Een hoogstaande finale werd het niet, daar in Rio de Janeiro. Op dat moment kon me dat geen 'vul zelf een vierletterwoord in' schelen. Tijdens de grootste wedstrijd van mijn carrière kon werkelijk niets mijn enthousiasme temperen.

Die goal van Götze vergeet ik dan ook nooit meer. Schürrle die heel de linkerflank oprolt en dan Götze aanspeelt. Super Mario twijfelt niet en Duitsland is Weltmeister!

Moment 2: "Hooligans? Waar? Hier?"

Midden april werden de persmuskieten op Standard stevig opgeschrikt. Enkele heethoofden bestormden immers na de wedstrijd tegen Lokeren de mixed zone. Op dat moment was ik net Hans Vanaken aan het interviewen. Zeggen dat we beiden niet echt op ons gemak waren, is het understatement van de dag.

Moment 3: Da Silva Santos Junior NEYMAR!

Ook mijn derde moment komt uit het WK. Ik was de gelukkige die anderhalve maand van huis weg bleef en het WK van de openingsmatch tot de finale mocht meemaken. Die openingsmatch tussen Brazilië en Kroatië staat nog steeds op mijn netvlies gebrand.

Niet door het gekweel van Pitbull en Jennifer Lopez. Niet door de scheidsrechterlijke dwalingen van 'hoe heet die Japanner nu ook alweer?' Niet door de sterkte van Kroatië, maar wel door het Braziliaanse Godenkind Neymar en wat hij met het publiek deed.

Even voor de duidelijkheid. Een wedstrijd van Brazilië op het WK was al helemaal niet te vergelijken met gelijk welke andere partij. Op elke match zaten wel minstens 20.000 Brazilianen, maar bij een pot van de Goddelijke Kanaries werd je toch van de sokken geblazen.

110 decibel, tot daar én verder ging het wanneer Neymar aan de bal kwam. De andere tien mochten uitspoken wat ze wilden, aan die decibels geraakten ze nooit. Bij zijn goals vielen ik letterlijk haast van mijn stoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties