Spanning in Europa: titeldebatten in 2015 gaan boeiend worden

Spanning in Europa: titeldebatten in 2015 gaan boeiend worden
Foto: © SC

Een vijftal weken geleden leek het in diverse competities niet spannend te gaan worden: Chelsea, Real, Bayern, ... ze stoomden allemaal door op weg naar een titel. Plots is het echter weer spannend op diverse fronten, we nemen je even mee op een trip rond Europa.

Engeland: twee leiders

Chelsea verloor nog op 1 januari een spectaculair duel van Tottenham en moet zo Manchester City helemaal naast zich dulden. Het nummer 3 - Manchester United - volgt op 9 punten, maar verloor al twee maanden niet meer.

Spanje: top-3 op zakdoek

Toegegeven: Real Madrid heeft nog een match (van tijdens het WK voor clubs) te goed om alsnog tot vier punten uit te lopen op Atlético en Barcelona, maar van een ploeg die meer dan 20 keer op rij won in officiële wedstrijden zou je niet verwachten dat het nog zwaar knokken zal worden voor de titel.

Italië: tweestrijd op het appel

In Italië staat Juventus ook amper drie punten voor bij de winterbreak. De gedoodverfde favoriet van alle jaren heeft een briezend AS Roma in de nek. Kan Nainggolan voor de ommekeer zorgen?

België: Club, of toch Anderlecht?

Ook in onze competitie blijft het vooralsnog spannend. Het lijkt naar een tweestrijd tussen Club Brugge en Anderlecht te gaan, de kloof tussen beide teams is amper 4 punten. En dat worden er bij de play-offs dus zelfs maar 2!

Frankrijk: top-3 binnen drie punten

De Ligue 1 zal ook nog heel spannend worden na Nieuwjaar. Marseille staat dan wel op kop, bij een misstap staan Lyon en PSG klaar om op en over de club van Batshuayi te springen.

Bayern:

En dan is er nog Duitsland, de enige competitie waar het ook dit jaar opnieuw niet meer spannend is. De kloof tussen Bayern München en eerste achtervolger Wolfsburg is 11 punten. De vraag is dus niet: wordt Bayern kampioen, maar wanneer en met hoeveel punten voorsprong.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties