Europees parlement wil van Blatter af

Europees parlement wil van Blatter af
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sepp Blatter zal niet enkel de nodige concurrentie krijgen in de strijd om het nieuwe voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA, volgens het Europees Parlement zou hij ook beter zijn kandidatuur intrekken. Dat laat onder andere Ivo Belet weten.

Er is de concurrentiestrijd om het stoeltje van de FIFA-voorzitter. De Fransman Jérôme Champagne en prins Ali van Jordanië azen op het postje van Blatter, die zich zelf ook opnieuw kandidaat stelt.

Wie de nieuwe voorzitter gaat worden weten we op 29 mei, als er een verkiezing is in het Zwitserse Zürich. Maar voor het Europees parlement is het nu al duidelijk: "Blatter zou zich beter niet meer kandidaat stellen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Fiscaal gunstig regime op de helling

Ivo Belet (CD&V) zit in het Europees Parlement en hij geeft meer duiding: "Als Blatter zich niet terugtrekt, denk ik niet dat het voetbal verder kan genieten van een voordelig fiscaal regime."

"We gaan ook de grote sponsors van de FIFA eens vragen of ze zich wel willen inlaten met een regime waarin corruptie wordt toegelaten", is de sneer duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties