Reactie De Braziliaan in Neto ontwaakt na goal: "Eindelijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
De Braziliaan in Neto ontwaakt na goal: "Eindelijk"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een echte sambavoetballer is Renato Neto niet en dat moet je er ook niet van proberen maken. De middenvelder van Gent werkt on-Braziliaans hard en moet het vooral van zijn fysieke kracht hebben. Of toch, na zijn goal tegen Mouscron- Péruwelz zagen we plots een glimp.

Sander De Graeve in Moeskroen

Een glimp Joga Bonito was het, in de tweede helft op bezoek bij Mouscron-Péruwelz. Neto zag een voorzet aankomen, draaide zich een kwartslag en knalde een spectaculaire retro richting doel. Een halve meter over, dat wel, maar het kreeg ons toch even recht op de banken.

De Braziliaan kwam er eindelijk uit. "Soms probeer ik zoiets te doen, maar niet altijd. Het was er niet ver van, hé", lacht Neto. Wat dat mogelijk maakte? Zijn mooie goal in de eerste helft. "Eindelijk, hé. Het doet deugd om eens te scoren. Ik probeer het vaak, maar meestal vliegen die ballen naast."

"Het zorgde voor meer vertrouwen, ik voelde me veel beter in mijn vel na die goal." Neto was ook betrokken bij de tegengoal. De bal naar Verstraete kwam van zijn voet. "Ik weet niet of je het een fout kan noemen. Ik pakte de bal af en kwam onder druk. Toen ik ontzette, kwam het leer in zijn voeten."

Hij keek wel met bewondering naar de goal van Verstraete. "Wat een knal, daar kon Matz (Sels, nvdr.) echt niet bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties