Kljestan haalt jong B-elftal Essevee onderuit

Een maat voor niets en dat was ook wat Francky Dury gedacht moet hebben voor de bekermatch tegen Anderlecht. Hij stuurde quasi al zijn reserven het veld op na de 0-3 uit de uitmatch. En dat was er aan te zien... En ook een onverwachte uitblinker.

Johan Walckiers in Anderlecht

Met Benteke en Hazard stonden er bij Zulte Waregem wel enkele mooie namen op het veld, enkel ging het om hun jongste broertjes Jonathan en Kylian. En zo was heel de ploeg van Essevee samengesteld met reservespelers.

Kljestan, per ongeluk?

Besnik Hasi koos voor zijn 'sterkste' opstelling... en ook dat is relatief met zoveel afwezigen. Maar na een kwartier moest hij al wisselen nadat Andy Kawaya zich blijkbaar vrij zwaar blesseerde.

De thuisploeg had natuurlijk veldoverwicht, maar het duurde lang voordat er echt gevaar uit voortvloeide. De eerste echte kans was meteen raak: hoekschop Defour, kopbal Deschacht en die bal belandde per ongeluk tegen het hoofd van Kljestan: 1-0 en alle dromen/illusies mochten opgeborgen worden.

En de Amerikaan doet het opnieuw

Cyriac maakte de tweede helft helemaal overbodig met een droge vlam - waar Bruzzese nog even de vingertoppen tegen kon zetten. En minuten later was Kljestan daar weer om op identieke manier als zijn eerste te scoren. Deze keer na een kopbal van Heylen. 'Il faut le faire'. We zullen ook nooit weten of Deschacht en Heylen gescoord zouden hebben.

Een assist en twee goals van de Amerikaan en 3-0 bij de rust en we denken niet of er veel paars zweet gevloeid had. Proto, die moest alvast geen nieuw shirt aantrekken. Die van Zulte Waregem moesten vooral een vers stel benen zoeken om die ongrijpbare bal te pakken te krijgen.

Eerste van Leya Iseka

Die tweede helft was een maat voor niets waarin Mendy zelfs nog rood kreeg voor aan de noodrem bij Najar te gaan hangen. Jongeling Leya Iseka (17) mocht nog een 25 minuten komen volmaken en twee minuten later scoorde hij zijn eerste voor de A-ploeg. En Essevee? Tja, dat stond er bij en keek er naar.

Al kon het nog milderen nadat scheidsrechter Geldhof naar de stip wees na een trekfout van Heylen op Cordaro. Trajkovski faalde niet: 4-1 en het werd zelfs nog 4-2 na veel geklungel van Anderlecht en veel gemiste kansen. Jonathan Benteke was de auteur.