Analyse Geen optie tot falen voor Riga, het korte lontje van Sclessin

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Geen optie tot falen voor Riga, het korte lontje van Sclessin
Foto: © Photonews

José Riga zat gisteren voor het eerst in de dug-out bij Standard. De terugkeer van de oefenmeester zorgde de voorbije dagen voor een storm in Luik. Maar goed: heeft de winnaar niet altijd gelijk?

Cédric De Volder in Luik

En José Riga deed gisteren tegen Royal Mouscron Péruwelz wat van hem verwacht werd: winnen. Maar dat niet alleen. Standard trok – vooral voor de koffie – met veel overgave naar voren.

We legden voor de wedstrijd ons oor eventjes te luister bij de Standard-fans. Het merendeel – van ultra’s tot gezinnen met kinderen – heeft eenzelfde mening. “Het was onrespectvol om Ivan Vukomanovic zomaar opzij te schuiven.”

Bovendien staan de meesten ook kritisch tegenover de komst van Riga. “Het is dan wel een goede coach, maar zijn vorige passage was nu niet meteen de meest succesvolle van de laatste jaren.”

Met andere woorden: de voormalige coach van onder meer Charlton Athletic en Blackpool AFC doet er maar beter aan om Standard naar een Europees ticket te leiden. De Vurige Stede staat namelijk bekend om haar korte lontje….

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties