McLeish: "Ik kan zelf niet het veld oplopen en de bal binnentrappen"

Robby Morren
Robby Morren
| 31 reacties
McLeish: "Ik kan zelf niet het veld oplopen en de bal binnentrappen"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Er schort wat aan het scorend vermogen bij Racing Genk. De club wil absoluut play-off 1 spelen, maar dan zal de bal toch wat vlotter tegen de touwen moeten gaan.

Door Robby Morren

Genk scoorde dit seizoen 30 goals in 24 competitiematchen, oftewel 1,25 goal per wedstrijd. Club Brugge zit momenteel met 60 treffers aan het dubbele. Om maar te illustreren hoe groot het probleem bij Genk is.

Tegen Oostende hadden de blauwhemden een nieuwe spookgoal nodig om een punt uit de brand te slepen. Twee ballen op de lat en een gemiste strafschop, het leer wil toch zo moeilijk over die doellijn gaan.

"Wij kunnen daar als technische staff niet veel aan veranderen", sakkert coach McLeish wanneer we hem het probleem voorleggen. "Ik kan niet meer doen. Ik kan niet zelf het veld oprennen en de bal erin trappen."

"De spelers moeten hun niveau halen en vaak maken details het verschil. De Ceulaer en Cissé hebben veel ervaring, Schrijvers en Okri hebben talent en potentieel. Siebe heeft op mij al veel indruk gemaakt."

Killerinstinct

Ook Timothy Castagne weet perfect waar het schoentje wringt. "We moeten werken aan de laatste pass. Het ontbreekt ons soms aan killerinstinct. Natuurlijk missen we Mboyo, maar we hebben nog voldoende andere jongens die een goal kunnen maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties