Wat is er met Mboyo? Supporters stellen zich vragen

Robby Morren
Robby Morren
| 24 reacties
Wat is er met Mboyo? Supporters stellen zich vragen
Foto: © photonews

Racing Genk en Pélé Mboyo, het is voorlopig geen geslaagd huwelijk. De recordtransfer heeft nog niet veel brokken kunnen maken in het Genkshirt en opnieuw steken negatieve geruchten de kop op.

Racing Genk stelde Mboyo begin augustus 2013 trots voor als nieuwste aanwinst. Veel plezier heeft hij de Genkse supporters echter nog niet bezorgd. De voorbije dagen belandden verschillende mails op onze redactie waarin zij zich vragen stellen.

De aanvaller werd en wordt afgeremd door blessureleed. Afgelopen seizoen kwam hij amper 9 keer aan de aftrap in de reguliere competitie, goed voor 3 goals. In de play-offs verzamelde hij meer speelminuten, maar bleef hij met 2 treffers onder de verwachtingen.

Beterschap

Dit seizoen leek er beterschap in de maak. Mboyo miste amper 97 minuten voor de winterstop, vond 8 keer de weg naar de netten en leverde 5 assists af.

Tot hij zich op een wel heel bizarre manier blesseerde tijdens de winterstop, namelijk bij het sneeuwruimen. Het roept bij menig supporter vragen op. En zo staat hij opnieuw wekenlang aan de kant.

Als we zijn goals en assists bekijken was hij bij Genk tot dusver gemiddeld elke 150 minuten beslissend. Dat was bij AA Gent een stuk beter met 114 minuten. Bij Genk scoort hij gemiddeld 0,26 doelpunten per match, bij Gent was dat met 0,44 bijna dubbel zoveel.

Boze supporters

Tot daar de sportieve teleurstelling. De supporters ergeren zich al maandenlang aan het gedrag van de man van bijna 5 miljoen. Zo werd hij afgelopen seizoen omsingeld door een boze groep supporters die hem zwaar op de rooster legden.

Het viel de fans onder meer erg zwaar dat Mboyo een jaar geleden het stadion tijdens de rust verliet toen hij vervangen werd tijdens de partij tegen Waasland-Beveren. Vossen liet zich daar toen negatief over uit. "Zijn houding was onaanvaardbaar", zei hij. Iets wat hem door Mboyo zeer kwalijk zou zijn genomen.

Ondertussen blijft het geruchten regenen over het negatieve gedrag van de spits. Zo meldde TV Limburg maandag dat Racing Genk ontkent dat Mboyo recent met assistent-coach Hans Visser neus aan neus stond. Genk zou later deze week met een mededeling komen, wat erop duidt dat de club duidelijk verveeld zit met deze situatie.

Hoop

We hopen alvast dat het een positieve mededeling wordt. Dat het einde van zijn blessureleed in zicht is. Dat de geruchten enkel geruchten blijken te zijn. Dat Mboyo zijn beste niveau haalt en eindelijk een glimlach kan toveren op de gezichten van de Genkse voetballiefhebbers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties