Ex-Anderlecht speler stopt ermee
Nick Goetstouwers
| 28 reacties
Ex-Anderlecht speler stopt ermee
Foto: © Photonews

Christian Wilhelmsson, ex-speler van RSC Anderlecht stopt met voetballen. De dribbelvaardige Zweed wordt daartoe gedwongen door aanhoudend blessureleed.

Christian Wilhelmsson stopt met voetballen. De Zweed die sinds september 2012 bij LA Galaxy aan de slag was, wordt daartoe gedwongen door aanhoudend blessureleed.

Wilhelmsson begon zijn profcarrière bij het Zweedse Mjällby. Hij is echter vooral bekend van zijn passage bij RSC Anderlecht. In Brussel vergaarde Wilhelmsson meteen een basisplaats en kreeg hij van het publiek de bijnaam 'Chippen'. Uiteindelijk speelde hij 90 wedstrijden voor Anderlecht waarin hij 13 keer de weg naar het net wist te vinden.

In juli 2006 vertrok hij naar het Franse FC Nantes. Daarna volgden er nog enkele passages bij AS Roma, Bolton Wanderes, Deportivo La Coruna en Al-Hilal. 

Het hoogtepunt van zijn carrière beleefde Wilhelmsson in 2006, toen hij aan de zijde van onder meer Zlatan Ibrahimovic deelnam aan het WK voetbal in Duitsland. Hij behaalde toen de 1/8ste finale waarin met 2-0 van Duitsland verloren werd.

Geniet nog even van deze schitterende beweging van Christian Wilhelmsson tegen Heusden-Zolder!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties