Leko doorbreekt de stilte: "Ik mag stage lopen bij FC Barcelona!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Leko doorbreekt de stilte: "Ik mag stage lopen bij FC Barcelona!"
Foto: © Photonews

Ivan Leko werd een dikke twee maanden geleden ontslagen als coach bij OH Leuven. Het bleef dan wel stil rond de voormalige middenvelder, maar dat wil niet zeggen dat hij bij de pakken bleef zitten. FC Barcelona, Genoa FC,... Ook daar kennen ze hem intussen.

Door Cédric De Volder

Ivan Leko haalde met Oud-Heverlee Leuven nog de eerste periodetitel binnen in de Proximus League, maar vervolgens ging het bergaf met de resultaten aan Den Dreef. 

"Voor het eerst in negentien jaar profvoetbal ben ik enkele maanden vrij", vertelt de 37-jarige Kroaat. "Ik heb de voorbije maanden veel gereisd en een pak voetbalwedstrijden gezien. Ik wil leren en klaar zijn voor een nieuwe uitdaging."

Ik was een weekje op bezoek bij Genoa FC. In mijn ogen zijn de Italiaanse coaches nog steeds de beste van Europa

En de voormalige middenvelder van onder meer Club Brugge en Sporting Lokeren steelt met de ogen. "Ik liep al een tweetal keer mee met Besnik Hasi bij RSC Anderlecht. Onlangs vertoefde ik ook een weekje in Italië."

"Ik was op bezoek bij Genoa FC en bij Gian Piero Gasperini", gaat Leko enthousiast verder. "In mijn ogen zijn de Italiaanse coaches nog steeds de beste van Europa."

Maar dat is niet alles: Leko mag binnenkort een stage lopen bij het grote FC Barcelona. "Dat is ondertussen geregeld met Luis Enrique. Hoe ik dat heb gedaan? Ik ken Ivan Rakitic goed en hij heeft me een accreditatie bezorgd."

Het hoeft dus geen betoog: Leko wil opnieuw aan de slag. "Ik kreeg de voorbije tijd wel enkele telefoontjes van clubs, maar concreet is het niet geworden. En zelf ben ik ook niet de persoon die gaat rondbellen, hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties