Geen enkele kans dat De Keersmaecker nog voorzitter blijft

Geen enkele kans dat De Keersmaecker nog voorzitter blijft
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

François De Keersmaecker, huidige voorzitter van de KBVB, gaf gisteren aan dat hij ondanks alle commotie in de running blijft voor een volgende ambtstermijn. Maar zou hij daar zelf nog in geloven?

"Er heeft zich niemand anders kandidaat gesteld tot zo ver ik weet", aldus De Keersmaecker gisteren. Hoelang zal dat nog duren, want binnen de profclubs heeft hij nog héél weinig steun. "Een meerderheid", haalde hij gisteren zelf aan. "Want anders zat ik hier nu niet meer."

Dat De Keersmaecker geen vertrouwensstemming moest overleven heeft enkel en alleen te maken met het feit dat er binnen drie maanden al verkiezingen zijn en de kopstukken van de oppositie - we moeten er beginnen over spreken als een politiek orgaan - het de moeite niet waard vonden om in volle commotie ook nog de president af te zetten.

Nihil

Dat zou te veel lijken op een 'coup d'état'. Dat er tegen juni wel degelijk een paar mensen zullen opstaan, mag duidelijk zijn. En als er niemand zelf opstaat, zal er wel iemand overtuigd worden. De kansen van De Keersmaecker om zichzelf op te volgen zijn zodoende quasi nihil.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties