The day after: Wat is er gisteren nu eigenlijk beslist op de KBVB?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
The day after: Wat is er gisteren nu eigenlijk beslist op de KBVB?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werden jullie langs alle kanten overstelpt met nieuws na het vragenuurtje van de Raad van Bestuur van de KBVB aan François De Keersmaecker. Maar wat is er nu eigenlijk effectief beslist?

Door Cédric De Volder en Johan Walckiers

De voorbije maanden en weken was er amper transparantie te bespeuren, maar daar wil de KBVB komaf mee maken. En daarvoor werden er drie duidelijke beslissingen genomen. François De Keersmaecker geeft tekst en uitleg.

1. "Steven Martens? Geen commentaar"

"De Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comité hebben beslist om geen commentaar meer te geven op het ontslag van Steven Martens of op de ontslagpremie die hij heeft ontvangen. Dat is vanaf nu een afgesloten hoofdstuk."

2. De Keersmaecker wordt (onrechtstreeks) aan banden gelegd

"Het dagelijkse bestuur zal worden opgevolgd door vier managers. En dat zijn Bob Madou, Paul Allaerts, Filip Van Doorslaer en Tom Borgignon. Zij zullen dan rapporteren aan Gérard Linard (afgevaardigde Raad van Bestuur, nvdr.), die op zijn beurt zal rapporteren aan mezelf."

3. De KBVB wordt nog eens volledig doorgelicht

"Er komt een interne audit die zal worden uitgevoerd door de Raad van Bestuur. Vooral Joseph Allijns en Marc Coucke zullen zich daarmee bezighouden. Die audit zal dan nog eens getoetst worden aan een externe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties