Dertiende 'nul' levert Anderlecht 35 punten op

Dertiende 'nul' levert Anderlecht 35 punten op
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de dertiende keer dit seizoen hield Anderlecht verdedigend de nul en dat leverde 35 punten op. "De trainer zegt dat als we de nul houden, dat we winnen", knikte Olivier Deschacht.

Helemaal gelijk heeft Hasi dus niet, want er werd ook twee keer 0-0 gelijkgespeeld. "Maar wel dikwijls hé", lachte Deschacht. "We hebben nog een heel moeilijk programma de resterende drie wedstrijden, maar als we de nul houden, hebben we een grote kans om als leider te beginnen aan de play-offs."

Rolando, het beest

Er zijn dit seizoen al veel defensieve duo's geweest bij paars-wit, maar met Rolando hebben ze een extra wapen. "Hij is fysiek nog niet helemaal in orde, maar je ziet nu al dat hij belangrijk wordt", zei Steven Defour. "Hij praat ook veel met de verdedigers. Dat hij Frans spreekt, is een groot voordeel. Hij is beenhard en geeft ons de nodige centimeters. Een beest!"

Met daarvoor ook een steeds beter wordende Dendoncker heeft Anderlecht defensief zijn zaakjes op orde. "Maar de hele ploeg doet zijn werk", aldus Dendoncker zelf. "Met Steven hebben we de ideale aanjager. Hij loopt veel en het is de ideale persoon om naast te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties