"De laatste momenten van Lorenzo waren opvallend opgewekt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"De laatste momenten van Lorenzo waren opvallend opgewekt"
Foto: © Photonews

Het moedige verhaal van Lorenzo Schoonbaert ging de voorbije dagen de wereld rond. Straks neemt de Club- fan definitief afscheid van familie, vrienden en collega- fans. We willen iedereen dan ook uitnodigen op de uitvaartplechtigheid.

Door Cédric De Volder

Lorenzo Schoonbaert stapte afgelopen maandag - na een lange, maar enorm moedige strijd tegen een ongeneeslijke ziekte - uit het leven in het bijzijn van vrienden en familie. 

"Het was opvallend hoe goedgezind en opgewekt Lorre was tijdens zijn laatste uren", vertelt boezemvriend Bruno Gomes. "We hebben nog iets gegeten en gedronken en Lorenzo gaf iedereen nog goede raad mee."

Ook Bruno kreeg nog enkele woorden toegefluisterd van zijn beste maat. "Hij vroeg me om zorg te dragen voor mijn eigen gezin, maar natuurlijk ook voor zijn dochtertje Dina."

De laatste woorden: "Ik ben dan weg, maar ik hou jullie allemaal in het oog."

Tot slot komen we ook nog eens terug op afgelopen zondag. "Een mooier afscheid had ik me niet kunnen wensen", liet Lorenzo optekenen vlak nadat hij de aftrap had gegeven voor de partij tussen Club Brugge en Royal Mouscron Péruwelz. Een kleine reconstructie...

Er was natuurlijk de aftrap zelf, maar ook tijdens en na de wedstrijd genoot Lorenzo met volle teugen. 

Lorenzo kreeg nog de wedstrijdhanddschoenen van idool Mathew Ryan toegestopt. En ook Oscar Duarte poseerde maar wat graag voor de foto.

Lorenzo had zelf kleine attenties mee voor zijn beste vrienden. "Op die manier vergeten ze me nooit", vertelde hij terwijl hij Kurt een hangertje van blauw-zwart toestopte.

En dan was er natuurlijk het afscheid, die laatste kus... Slaap zacht, maatje!

De uitvaartplechtigheid van Lorenzo vindt vandaag plaats in crematorium De Blauwe Poort in Brugge. Iedereen die Lorenzo een laatste eer wil bewijzen is van harte welkom. We willen bovendien iedereen oproepen om in de blauwe en zwarte kleuren af te zakken. Er wordt verzameld voor het crematorium om 9u45.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties