Top&Flop Groot feest op het Kiel, drama in Brugge, dramatisch op de Freethiel

Groot feest op het Kiel, drama in Brugge, dramatisch op de Freethiel
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

AA Gent

Niet dat Anderlecht zo sterk speelde in eigen huis tegen de Buffalo's - wat een lamlendige Vanden Borre, N'Sakala en Conté kregen we weer te zien - en toch: wat Vanhaezebrouck neerzet mag wel eens in de kijker gezet worden.

Na jaren en jaren niet te hebben kunnen winnen van Anderlecht, flikten ze het dit weekend wel. Daarmee komen ze naast de landskampioen bij de start van play-off 1, bovendien klopten ze ook al Club Brugge dit jaar. Scherprechter van dienst, of meer?

Beerschot-Wilrijk

Wow, Beerschot-Wilrijk is na de zege tegen Esperanza Pelt - stilaan mogen zij zich na de 4-0 pandoering Desperanza Pelt gaan noemen zeker? - plots al vrij dicht bij de titel. Dat zou dan meteen de tweede op rij zijn.

Maar vooral de fans maakten indruk: 11.500 man en een quasi tot de nok gevuld Kiel ... ongezien in vierde klasse, waardoor eens te meer blijkt dat Den Beerschot leeft. 

FLOP

Waasland-Beveren

Hoera, de Waaslanders zitten in play-off 2. Maar de manier waarop ... "Zo zwak heb ik een ploeg nog niet zien spelen wanneer het een zaak van leven of dood is. Man man man miserie", aldus onze man op de Freethiel.

En we kunnen hem wel bijtreden: zonder een miraculeus einde in Brugge zaten Brepoels & co gewoon in play-off 3. Op geen enkel moment maakten ze echt aanspraak te zullen scoren tegen Lokeren.

Arnar Vidarsson en een lijnrechter

Cercle Brugge had de schaapjes ei zo na op het droge tegen KV Mechelen, met dank aan 2 goals van Stephen Buyl. Plots keerde het echter allemaal bliksemsnel. Toegegeven: als de lijnrechter het buitenspel van Wolski opmerkt, wordt het geen 2-1 (en zeker nooit nog 2-3), maar toch.

Het getuigde van weinig lef hoe Arnar Vidarsson zowel Martens als Caenepeel op de bank liet en er wel Smolders en Van Acker in wist te werpen. Paniek, temeer de ervaring van de assistent-coach ook niet kon verhelpen dat er blinde paniek was na de aansluitingstreffer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties