Onze redactie stelde hét topteam van de laatste tien wedstrijden samen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 37 reacties
Onze redactie stelde hét topteam van de laatste tien wedstrijden samen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie zit er helemaal op. De play-offs kennen hun deelnemers en bovenin wordt het razend spannend. Hoog tijd voor de beste elf van de laatste tien speeldagen.

Doel

Helemaal achterin stond Nicolas Penneteau als een huis voor Charleroi. De reeks wedstrijden zonder tegengoal in januari is voor een groot deel zijn verdienste. Felice Mazzu deed er goed aan om Mandanda eruit te halen voor deze routinier.

Verdediging

Ook in de verdediging vinden we één van de Carolo's terug. Onder impuls van Dewaest gaven de mannen van het Zwarte Land nooit op. Naast hem is Olivier Deschacht bij Anderlecht aan een sterke verrijzenis bezig. Ook Seth De Witte acteerde in de tien laatste wedstrijden op een heel hoog niveau.

Middenveld

Op het middenveld vinden we één van dé ontdekkingen van dit seizoen. Tijdens de veelvuldige afwezigheid van Defour en de vormcrisis van Tielemans nam Leander Dendoncker meer dan de handschoen op. Er lijkt een grote toekomst weggelegd voor de jonge middenvelder.

De twee Carolo's van dienst kunnen niet ontbreken op het middenveld. Marcq was de metronoom en zorgde voor evenwicht in het team en Neeskens Kebano was dé man bij de Zebra's. Izquierdo ontplofte dan weer helemaal bij club en Hanni deed ons achterover vallen bij KV Mechelen.

Aanval

De aanval kleurt volledig Gents. Laurent Depoitre haalde net als in de eerste tien speeldagen opnieuw het team. Met zijn werkkracht trok hij de Buffalo's vaak over de streep. Moses Simon nam de rol van afwerker op zich en kan een wedstrijd met een flits openbreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties