Brugse supporters namen Brussel 89 minuten over

Robby Morren
| 23 reacties

De supportersgroepen van Club Brugge en Anderlecht zorgden voor vonken (en vuur) in het Koning Boudewijnstadion. De sfeer zat er gedurende de ganse wedstrijd goed in. Het relaas van de strijd tussen twee rivaliserende supportersclans.

Robby Morren in Brussel

Aan paars-witte zijde werd de toon gezet met een niet mis te verstane boodschap: ‘Brussels is purple &  white’. De Brugse kant kleurde volledig blauw en wit. Dit alles werd gekruid met enkele –verboden- vuurpijlen. Na 90 minuten moeten we toch stellen dat het de blauw gekleurde supporters waren die Brussel anderhalf uur lang inpalmden.

Na dik tien minuten ontplofte het blauwe vak na de goal van De Sutter. Achter de goal van Proto werd het plots heel stil. Even klonk er ‘We are Anderlecht’, maar dat werd al snel overstemd. In minuut 23 was er luid applaus voor Sterchele, gevolgd door You’ll Never Walk Alone.

In de tweede helft waren het opnieuw de West-Vlamingen die  de kelen het verst open zetten. Gumienny keurde op korte tijd twee Brugse goals af. “Dief, dief, dief” en “voetbalbond maffia”, galmde  door het stadion. “Anti-voetbal”, toen Najar doelman Ryan ophield.

Na 73 minuten stond het stadion opnieuw in lichterlaaie. Doelpuntenmaker De Sutter werd vervangen. Het zorgde voor oorverdovend gefluit aan Anderlecht-zijde en luid gejuich bij de Brugge-fans die luidkeels "Tom De Sutter" scandeerden.

Even kwamen de decibels van de Brusselaars toen Mitrovic de gelijkmaker scoorde. Dat was echter van korte duur want na de 2-1 van Refaelov was de ontlading des te groter. "Michel Preud'homme" weerklonk het.