Brepoels over de poule van W-Beveren in PO2: "Als de tegenstanders zó goed waren speelden ze wel in PO1"

Lander Marin
| 4 reacties
Brepoels over de poule van W-Beveren in PO2: "Als de tegenstanders zó goed waren speelden ze wel in PO1"
Foto: © Photonews

Waasland-Beveren is zeker van het behoud in eerste klasse. Trainer Guido Brepoels is dan ook van plan om in PO2 de jeugd een kans te geven. Hij gaf meer uitleg over zijn toekomstplannen.

“De trainingen zijn nog steeds zwaar en de groep toont nog enthousiasme. Er zijn zes of zeven spelers die nog voor hun contract moeten spelen dus ze hebben geen andere keuze”, aldus Brepoels. 

Geen schrik

Op de vraag hoe hij de kansen van W-Beveren inschat om PO2 te winnen antwoordt De Bree voorzichtig: “Mechelen zal vol voor de winst gaan. Wij gaan ons best doen en proberen er iets uit te halen.”

Met KV Mechelen, Racing Genk en Zulte Waregem zitten de Waaslanders in een sterke groep. “Of wij in de zwaarste poule zitten? Als de tegenstanders zó goed waren speelden ze wel in PO1”, relativeert Brepoels. 

Afvalrace

De jeugd gaat voor W-Beveren centraal staan in play-offs én in de toekomst. “De visie van de club is om vooral jongere spelers een kans te geven. We kijken eerst in onze eigen tuin en zo beslissen we met welke jongens we wel of niet verdergaan.”

Al in de eerste wedstrijd krijgen de Beverse jonkies hun kans. “Tegen Mechelen gaan er al drie of vier jongeren in de basis starten. Ze krijgen de kans om te spelen op het hoogste niveau, een unieke mogelijkheid. Hoe ze hiermee omgaan moeten ze zelf invullen”, klinkt het. 

Het is duidelijk dat voor Brepoels de beloften primeren, maar hij blijft wel streng. “De betere spelers zouden volgend seizoen zeker een keer per week mee moeten trainen met de eerste ploeg. Als ze het aankunnen ten minste, zo niet, dan is dat jammer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties