Dossier ticketprijzen: Supporteren is niet goedkoop, maar een echte fan gaat altijd!

Lennert Vannooten
| 3 reacties
Dossier ticketprijzen: Supporteren is niet goedkoop, maar een echte fan gaat altijd!
Foto: © photonews

In dit derde deel van de ticketprijzen kunnen we het besluit trekken. Wat valt nu het meeste op? En vooral: de supporters! Zij zullen hun favoriete ploeg altijd blijven steunen. Een (kleine) prijsstijging zal ze daarom niet afremmen.

Bij Essevee kan je het ‘goedkoopste’ gaan supporteren. Je kan aan de Gaverbeek een ticket bemachtigen voor vijf euro. De prijs van het duurste ticket bij Oostende is meer dan verdubbeld over een periode van negen jaar. 

Bij Genk is de prijs zowaar hetzelfde gebleven of zelfs gedaald. Vroeger betaalde je voor een duurder ticket iets meer dan dertig euro, nu is dat juist dertig euro. Lees alle cijfers in DIT ARTIKEL nog eens na!

Sporteconoom, Trudo Dejonghe, benadrukte het effect van een nieuw stadion op de consument en de prijzen. Mensen zijn bereid om een hoge som te betalen voor een goede service en een goed product.

De losse ticketverkoop is slechts een klein deel van de opbrengst, fans die altijd willen komen hebben reeds een abonnement aangeschaft. Lees de mening van onze econoom hier nog eens na.

En dan de supporters. Uit reacties blijkt dat ze de prijzen gemiddeld gezien niet goedkoop vinden, laat dat duidelijk zijn.  Maar nog meer blijkt dat een echte fan elke week in de tribune zit om zijn/haar club te steunen en dat een kleine prijsverandering hen niet zal thuishouden. Lees de meningen van de supporters hier nog eens na.

Onze redactie bedankt graag Trudo Dejonghe, alle eersteklassers en supporters die dit dossier mede mogelijk hebben gemaakt dankzij hun inbreng. 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties