Hasi met vraagtekens: "Ik had gehoopt om verder te staan"

Hasi met vraagtekens: "Ik had gehoopt om verder te staan"
Foto: © Photonews

Is Anderlecht klaar voor de play-offs? Na al het blessureleed van de voorbije weken en de vormdip van een paar cruciale spelers kon Besnik Hasi er niet echt een passend antwoord op geven. Het zal afwachten worden wat het geeft de volgende weken.

Johan Walckiers in Neerpede

Besnik Hasi heeft geen referentiepunt, behalve dan de trainingen van deze week. "En die waren goed: op een hoog niveau en scherp", aldus Hasi. "Ik kan wel niet ontkennen dat het verlies in de bekerfinale pijn gedaan heeft, ook bij mij. Maar veel jongens vertrokken naar hun nationale ploeg en konden daar de knop omdraaien. Net als ik dat deed."

Bekerfinale is ons niet goed bekomen

De blessurelast blijft echter een storende factor bij de Brusselaars. "We hebben veel pech gehad de laatste maanden. In februari dacht ik dat het de goede weg op ging, maar daarna leden we twee verliezen die pijn deden: tegen Gent en tegen Club. Dat is ons niet goed bekomen."

"We moeten nu de weg die we in februari ingeslagen hadden, terugvinden", zegt Hasi, die wel op meer gehoopt had. "Ik had verwacht nu al verder te staan. Waar we staan, zal ik pas na maandag kunnen zeggen."

Anthony heeft zijn ambitie teruggevonden

Met Praet en Defour die nog weinig last ondervinden, denkt Hasi wel de ruggegraat van zijn ploeg te recupereren. Maar dan zijn er nog jongens als Tielemans en Vanden Borre die een vormdip ondervonden. "Ik ben naar de U21 gaan kijken en zag dat Youri scoorde. Dat heeft hem deugd gedaan."

"Anthony werd ook in extremis nog opgeroepen voor de nationale ploeg en dat heeft hem ook een mentale boost gegeven. Ik heb met hem gepraat en hij lijkt zijn ambitie teruggevonden te hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties