Club-icoon Ceulemans: "Rood voor De Sutter had gekund, tweede strafschop heel licht"

Club-icoon Ceulemans: "Rood voor De Sutter had gekund, tweede strafschop heel licht"
Foto: © photonews

Er was na de wedstrijd tussen Club Brugge en Standard heel wat te doen om enkele scheidsrechterlijke beslissingen. De analisten toonden weinig begrip voor de acties van De Sutter en over de penalty was er veel onduidelijkheid.

"Er was wat frustratie binnen Club", zag analist Wim De Coninck het scherp in Stadion. "Er was al de fout van Mechele op De Camargo en dan was er De Sutter. Voor zijn venijnig tikje op Andrade ... dat was al anderhalf keer geel, daar kan je het als een soort natrappen beschouwen."

"Dat zijn we niet van hem gewend", meent De Coninck. "Een minuut later heeft hij wel wat pech, maar daar riskeert hij zeker een tweede goal. Als het buitenhuis is, dan krijgt hij vermoedelijk zijn tweede geel."

Buitenshuis krijgt hij vermoedelijk tweede geel

Ook Ceulemans snapt het maar moeilijk: "Aan de ene kant is het voor mij geen tweede geel van De Sutter, maar als je even daarvoor een smerige fout maakt ... en dan ga je weer in duel op een plek waar het niet moet. Voor hetzelfde geld krijgt hij wél twee keer geel en kan niemand iets zeggen."

Bij de tweede strafschop komt blauw-zwart volgens de Caje ook goed weg: "Ik had hem niet gefloten. Die tackle was misschien niet de juiste moment, maar hij krijgt de bal onbewust tegen de arm. Veel scheidsrechters zouden dat niet fluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties