Leko en Staelens staan te springen om - al dan niet bij Waasland-Beveren - aan de slag te gaan

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Leko en Staelens staan te springen om - al dan niet bij Waasland-Beveren - aan de slag te gaan
Foto: © photonews

Nu vaststaat dat Waasland-Beveren het komende seizoen met een nieuwe T1 aanvat, staan heel wat werkloze trainers plots weer vooraan in de rij te drummen. Ook Ivan Leko en Lorenzo Staelens ruiken hun kans.

De twee oefenmeester werden in de loop van deze voetbaljaargang aan de kant geschoven bij respectievelijk OH Leuven en Cercle Brugge. Beide heren achten nu de tijd rijp om er weer in te vliegen.

"Ik ben er klaar voor", opent Staelens in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik sta sinds oktober aan de kant en ben sindsdien voornamelijk stages gaan lopen in het buitenland. Ik wil niet nog een jaar stilzitten."

Ook zijn Kroatische concullega staat op scherp. "Iedereen weet dat ik vrij ben en terug aan de slag wil gaan. Mijn manager onderzoekt de verschillende mogelijkheden en voert onderhandelingen met verscheidene clubs. Het zijn busy tijden voor hem."

Beide coaches schermen met de interesse van enkele clubs, maar beseffen dat Waasland-Beveren een opportuniteit is. "Dit is natuurlijk het hoogste", gaat Staelens verder. "Het moet nu gebeuren voor mij. Ik wil met een propere lei het seizoen bij een ploeg beginnen. Waasland Beveren is een mooie optie."

Leko wil uit respect voor de clubs geen namen noemen, maar Staelens hoorde - nog voor Brepoels aan de kant werd geschoven - onrechtstreeks van de interesse.

"Ik wist een tijdje op voorhand dat Waasland-Beveren intern ging beslissen of ze met Brepoels doorgingen. Daarop heb ik gewacht, want ik wilde niet in het vaarwater van een collega terechtkomen."

In de picture

De veldheren weten dat de maanden april en mei cruciaal zijn om een contract in de wacht te slepen. "Er zijn slechts een handvol clubs en zoveel meer coaches", aldus Leko. "Ik ben jong, ambitieus en heb een immense passie voor voetbal. Dat is mijn profiel. Nu is het aan de teams om te oordelen."

Ook Staelens besluit met zichzelf in de kijker te zetten. "Ik heb vastgesteld het na mij niet beter liep bij Cercle Brugge. Ik heb mijn manier van werken. Ik hoop dat andere ploegen daar in geïnteresseerd zijn." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties