Gezocht bij Anderlecht: doelpuntenmakers die niet Mitrovic heten

Gezocht bij Anderlecht: doelpuntenmakers die niet Mitrovic heten
Foto: © Photonews

In de laatste zes competitiewedstrijden scoorde Aleksandar Mitrovic vijf van de acht doelpunten van Anderlecht en gaf hij één assist. Daarmee is het probleem van Anderlecht simpelweg samengevat: er komt te weinig dreiging van de rest.

Mitrovic levert punten op met zijn goals. In de bekerfinale liep het mis, maar het is typerend dat hij ook daar het enige Anderlecht-doelpunt voor zijn rekening nam. "Het is waar dat enkel hij scoort", knikt Hasi. "Maar daarvoor staat hij er ook. We hebben met Praet en Defour ook lang heel wat scorend vermogen moeten missen."

Wel verwacht Hasi meer van zijn vleugelspelers Najar (twee goals en drie assists), Ibrahima Conte (twee goals en drie assists) en Acheampong (twee goals en vier assists). "Het zijn van nature al geen spelers die veel in de zestien te vinden zijn, maar ze moeten voor meer goals en assists zorgen", vindt Hasi.

Mitro moet duels blijven aangaan

Want als er iets gebeurt met Mitrovic - een schorsing bijvoorbeeld - heeft Anderlecht niet veel achter de hand. En met een match op Standard in het verschiet en een Mitrogol die op acht gele kaarten hangt, weet je dat de kans reëel is. "Ik heb Boussoufa een hele play-offs met negen kaarten weten uitspelen", aldus Hasi.

"Maar die was iets meer ervaren. Mitrovic gaat ook heel veel duels aan en wordt daarbij niet ontzien. Hij moet die duels ook aangaan", besloot Hasi. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties