Top&Flop Fans baas over play-offs, 'topploegen' floppen massaal

Fans baas over play-offs, 'topploegen' floppen massaal
Foto: © Photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Applaus voor jezelf!

Beste supporters, van welke club je ook fan bent: deze week hebben jullie een applausje van ons tegoed. Zeker in play-off 2 was het spel werkelijk nergens om aan te pleuren, maar u stond er toch maar mooi.

Racing Genk, Waasland-Beveren, Club Brugge, Zulte Waregem, KV Mechelen, ... het lijstje clubs dat zich afzet via 'Respect voor Fans' tegen play-offs en een opwaardering wil van de Beker van België is aan het toenemen. En terecht, want zij stonden ook dit weekend weer letterlijk en figuurlijk in de kou.

Groen-zwarte vechtersmentaliteit

Toonden wél beterschap in vergelijking met vorige week: de groen-zwarte vereniging. Niet dat ze voetbal op de mat brachten, maar wat ze tentoon wisten te spreiden aan werkkracht en inzet: knap.

Cercle heeft nu terug het momentum in play-off 3, al moeten we altijd rekening houden met een scenario waarin volgend weekend de situatie weer helemaal omslaat in het voordeel van Lierse.

Moeskroen met sportieve revanche

Terwijl Cercle Brugge en de Pro League klacht indienden tegen de licentie voor RMP, deden de Henegouwers zelf wel een duit in het zakje door uit te pakken met degelijk voetbal en een knappe overwinning.

6 op 6 zo in play-off 2, duels met Lokeren moeten uitmaken of er eventueel zelfs groepswinst inzit. Na de match toonde ook het bestuur zich besluitvaardig: ze willen alle licenties inkijken. Neem ze het maar eens kwalijk ...

FLOP

Topploegen, het is om de titel te doen hé!

Eigenlijk verdienen Anderlecht, AA Gent én Club Brugge alledrie billenkoek. Wat ze collectief op de mat brachten ... Het doet niet vermoeden dat een van hen binnen een dikke maand de titel pakt. 

Er is nog geen kat over boord voor geen van de drie toppers, maar wij verwachten meer. Tenzij Standard, Charleroi of Kortrijk alsnog met de oppergaai kunnen gaan lopen: het zou tekenend zijn voor het seizoen.

En ook de topcoaches zijn op drift

Bovendien viel het op dat zowel Besnik Hasi als Michel Preud'homme ineens dachten het met een nieuw systeem te moeten gaan aanpakken. En het kwam als een boemerang in beider gezichten terecht.

We betwijfelen ernstig of speeldag 32 het moment is om te beginnen experimenteren, zelfs al is het deels uit noodzaak. Het worden nog zenuwenoorlogen, zoveel is nu al duidelijk. En wie houdt het hoofd dan het beste koel?

Kerkhof play-off 2

Lokeren toonde de wil om te winnen en kreeg veel kansen, Moeskroen leek ook iets te moeten bewijzen. Tot zover het goede nieuws. Malinwa en Racing Genk spaarden zich al met oog op volgende week, WB, Zulte Waregem, Oostende en Westerlo (op Van Langendonck na) waren al op verlof.

De play-offs gingen er voor zorgen dat de eindeseizoensmatchen die nergens over gingen zouden verdwijnen. We dagen zij die dat ooit zeiden uit om volgend weekend te gaan genieten van Oostende - Westerlo en Zulte Waregem - Waasland-Beveren. Het wordt genieten met een grote G, zoals in G-spot. Die is ook moeilijk te vinden ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties