"Europees voetbal halen? Dan springen we niet in de Leie, nee"

"Europees voetbal halen? Dan springen we niet in de Leie, nee"
Foto: © photonews

Tegen Club Brugge kreeg Anthony Van Loo zijn derde basisplaats van het seizoen in competitie. Het gevolg van een nieuwe manier van spelen, waarbij Brecht Capon een rijtje hoger schoof. "Er waren er die zeiden dat we niet konden samen spelen. Maar het ging toch redelijk goed ..."

Aernout Van Lindt in Kortrijk

Tegen Club Brugge mocht Anthony Van Loo nog eens starten in de basis: "Dat heeft veel deugd gedaan, zeker omdat het tegen blauw-zwart was. Een heel deel van mijn familie is fan van Club, maar deze keer waren ze toch voor een keer voor de Kerels."

Normaal gezien wordt er gesproken over Brecht Capon of jou, vanaf nu kan het dus ook met beiden op het veld?

Van Loo: "Het was eens leuk om samen in de ploeg te staan. We hebben ook nog op ongeveer dezelfde positie samen in de ploeg gestaan bij de jeugd van Club Brugge."

"Hij stond toen zelfs in de spits, wij blijven als enige over van die generatie. We houden beiden van redelijk simpel voetbal en zijn slim, met toch wat ervaring. Er waren er die zeiden dat wij samen op het veld niet kon, maar het ging toch redelijk goed."

Heb je nooit gepanikeerd toen je lange tijd op de bank zat?

"Ik wist dat het afhing van keuzes maken. En ik wist dat er nog kansen voor mij gingen komen, ik heb er altijd goed kunnen over praten met de coach. Ik wist dat Brecht op de rechtsachter eerste keuze was."

"Ik ben blij dat ik nu de kans heb gekregen en heb er hem ook wel voor bedankt, denk ik. Hopelijk kan ik nog acht keer spelen, maar dat hangt van de keuzes van Yves af."

Hoe schat je Charleroi in?

"Het wordt heel moeilijk, want ze zijn lastig te bespelen en staan soms met vijf-zes man achteraan. Ze loeren op de counter, met veel snelheid en technisch vermogen."

"Er is Kebano, maar er is ook Tainmont en er zijn ook nog veel andere spelers om in de gaten te houden. We zullen het samen moeten doen."

En met de steun van de fans?

"Zij zijn heel belangrijk voor ons dit seizoen. De band met hen is zeer sterk en we hebben hen ook laten zien dat we in play-off 1 horen. Ik denk dat ze hier al veel moois gezien hebben."

"Zeker in de play-offs zal het van de kleine zaken afhangen en dan moeten we het dankzij hen ook proberen bolwerken in eigen huis. De details zullen namelijk beslissen."

Waar kan het schip dan stranden?

"We willen zo hoog mogelijk eindigen. We mikken op de derde à vierde plaats en dus op Europees voetbal. Of er dan iemand in de Leie zal springen? Dat denk ik niet, maar het zal wel een groot feest zijn."

De coach gaat nochtans springen als je kampioen wordt …

"Dan heeft hij redelijk save gespeeld hé. Er zijn wel al wat fans die dromen en spreken over kampioen spelen, maar binnen de groep zijn we daar niet over bezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties