KVC Westerlo organiseert derde Michiel Nys Cup voor G-voetballers

KVC Westerlo organiseert derde Michiel Nys Cup voor G-voetballers
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Op vrijdag 1 mei organiseert KVC Westerlo voor het derde opeenvolgende jaar de Michiel Nys Cup, waaraan dit jaar maar liefst 500 spelers van verschillende leeftijden en niveaus, allen met een verstandelijke handicap, deelnemen. Het tornooi is in het bijzonder ook ter nagedachtenis aan Michiel Nys.

Michiel, drijvende kracht achter het G-voetbal op Westerlo, verloor in maart 2013 op amper 24-jarige leeftijd de strijd tegen een kwaadaardige tumor. Aanvankelijk was Michiel actief als trainer, maar al snel werd hij overkoepelend coördinator. Een taak die hij met veel trots vervulde.

Onder zijn leiding groeide het G-voetbal binnen Westerlo dan ook snel uit van een ploegje met minder dan tien spelers tot een immense organisatie van vijftig spelers en zes trainers. Om de herinnering aan Michiel levendig te houden organiseren de Kemphanen sinds zijn overlijden de Michiel Nys Cup, om Michiels werk verder te zetten en hem niet te vergeten.

500 deelnemers

Naast het hoofddoel, spelplezier aan de G-voetballers bieden, is dit tornooi ook het ideale moment om G-voetbal extra in de kijker te zetten. Voor vele mensen is dit immers nog steeds een onbekende wereld. De ganse dag door spelen meer dan 40 ploegen.

Voor de middag is het de beurt aan de kids en tussenploegen, na de middag treden de jongeren en volwassenen aan. Met 500 deelnemers groeit ieder jaar het belang van dit tornooi, een groot succes. Alle wedstrijden gaan door op het jeugdcomplex van KVC Westerlo.

De deelnemende clubs komen zowel uit provincie Antwerpen, maar eveneens uit Oost-Vlaanderen, Limburg, Brussel en Nederland mogen we teams verwelkomen. G-sport is er om de fysieke en sociale ontplooiing van personen met een verstandelijke handicap en hun maatschappelijke integratie een boost te geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties