Zelfs bij schorsing Proto moet Anderlecht zich geen zorgen maken

Zelfs bij schorsing Proto moet Anderlecht zich geen zorgen maken
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vandaag buigt de Geschillencommissie zich over de fout van Silvio Proto op Teddy Chevalier tijdens Anderlecht- Kortrijk. De doelman dreigt enkele speeldagen geschorst te worden, maar zijn doublure bewees maandagavond dat dat geen al te groot probleem mag vormen.

Door Johan Walckiers in Tubeke

Davy Roef speelde maandag immers de volle negentig minuten tegen de beloften van Club Brugge in Tubize (3-2 winst). De 21-jarige goalie sukkelde de voorbije maand met een hamstringblessure, maar werd in sneltempo klaargestoomd in het geval dat Proto geschorst wordt.

Roef keepte een heel secure wedstrijd tegen de Brugse jongeren, maar was kansloos op de twee tegendoelpunten. Hij schudde wel een heel lekkere save uit zijn mouwen op een vrije trap die heel hard en met een zwierende beweging op doel afkwam. Heel knap!

Beter in uitvoetballen en heel zeker op hoge ballen

In het uitvoetballen is hij volgens onze mening beter dan Proto en op hoge ballen toont hij zich heel zeker. Een waardige vervanger die bij afwezigheid van Proto zeker nog eens zijn strepen kan verdienen, zoals hij eerder dit seizoen al deed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties