Enorme druk op blauw-zwarte schouders: "Zelfs een gelijkspel is niet meer voldoende"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Enorme druk op blauw-zwarte schouders: "Zelfs een gelijkspel is niet meer voldoende"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge was de voorbije maanden titelfavoriet nummer één, maar de blauw-zwarte machine stokt in play-off 1. Zondag is er echter geen keuze meer voor blauw-zwart: er moet gewonnen worden van KAA Gent om een decennium zonder titel te vermijden. En dat weet ook Franky Van der Elst.

Door Cédric De Volder

KAA Gent nam ondertussen de leidersplaats over van Club Brugge. Meer zelfs: de Buffalo's krijgen zondag de kans om blauw-zwart op vijf punten te zetten. "En dan is het voorbij", vertelt Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Vijf punten ophalen in twee wedstrijden is quasi onmogelijk."

Eigenlijk is het voor de West-Vlamingen de eerste keer dit seizoen echt - de Europa League en de Beker van België buiten beschouwing gelaten - van moeten. "Eigenlijk klopt dat wel. Vorig weekend was het ook al cruciaal, maar niet beslissend. Zondag is zelfs een gelijkspel niet meer voldoende voor Club Brugge, hé."

Op Olympia wordt ondertussen naar de vermoeide benen gewezen na een loodzwaar seizoen. "Maar Club heeft afgelopen zondag getoond dat het mentaal én fysiek nog goed zit", gaat the Fox verder. "Enkel het begin was ondermaats. Die foutjes achteraan moeten eruit, hé."

Die foutjes achteraan moeten eruit en vooraan is het niet altijd scherp genoeg

"Ook vooraan is het niet altijd scherp genoeg", besluit de voormalige Rode Duivel. "Ik geloof nog in een blauw-zwarte titel, maar dan is een negen op negen nodig. Club heeft het ten opzichte van RSC Anderlecht niet meer in eigen handen. Maar paars-wit treft zondag Standard. En zo'n wedstrijd is meer dan een rode lap voor de Rouches."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties