Iedereen uit de weg, hier komt KVM: "De match op Anderlecht was de ommekeer"

Iedereen uit de weg, hier komt KVM: "De match op Anderlecht was de ommekeer"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen is - een misstapje tegen Genk buiten beschouwing gelaten - door play-off 2 geraasd. Maar nu wordt er voor de knikkers gespeeld en met Lokeren krijgen ze een duchtige tegenstander voorgeschoteld. "Maar de ambitie is om tot het einde te gaan", verzekert Steven De Petter ons.

Door Johan Walckiers

Ongelooflijk dat dit KV Mechelen op een bepaald moment in de onderste regionen verzeild was geraakt. "We hebben onze reeks te laat neergezet, anders hadden we misschien meegedaan voor play-off 1", knikt De Petter. "Het is spijtig, maar goed, we kunnen er nog een heel mooi einde aan breien."

De klik kwam er op Anderlecht: daar hebben we voor elkaar gevochten

De middenvelder en aanjager van Malinwa heeft ook een keerpunt gezien. "De klik kwamer op Anderlecht, toen Dalibor (Veselinovic) in de slotfase de gelijkmaker scoorde. Die match hebben we voor elkaar gewerkt, voor elkaar gelopen."

"De maanden voordien kregen we ook positieve commentaar op ons spel, maar op Anderlecht is het besef gekomen dat mooi voetbal alleen niet genoeg is. Daarmee alleen kom je er niet. Je moet willen werken", benadrukt De Petter.

Elk jaar voor PO2 heeft KV Mechelen al aangegeven er iets van te willen maken, maar telkens lieten ze het afweten. "In de kleedkamer hebben we voor de start gezegd: we gaan er iets van maken. En als je die ambitie hebt, moet je er ook voor gaan. Maar dit was pas de eerste stap. Er zijn nog een paar hordes te nemen."

Ons publiek kan zelfs op verplaatsing er een thuismatch van maken

Met Lokeren en KV Mechelen staan de twee best voetballende ploegen van beide reeksen tegenover elkaar. "Ze hebben een goed blok en met Vanaken en Patosi enkele jongens die vooraan het verschil kunnen maken. Maar wij hebben ook al het één en ander laten zien. Het beloven twee mooie wedstrijden te worden", voorspelt De Petter.

Enkel spijtig dat KV Mechelen zich naar Leuven zal moeten verplaatsen voor zijn thuiswedstrijd. "Dat is misschien wel jammer, maar ons publiek kan er zelfs op verplaatsing een thuismatch van maken. Dat bewezen ze al op Beveren. Ik geloof dat ze massaal naar 'Den Dreef' zullen trekken."

En voor doelpunten wordt de laatste tijd ook naar De Petter gekeken. Met twee goals in de laatste twee wedstrijden toont hij zich, naast regelaar op het middenveld, nu ook productief. "(lacht) Het is wel eens leuk, maar mij maakt het niet uit wie scoort. Maar ja, het zit wat mee de laatste weken", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties