Nieuw contract De Bruyne ligt nog ver af van Europese top

Tom Stroobants
| 8 reacties
Nieuw contract De Bruyne ligt nog ver af van Europese top
Foto: © SC

De toekomst van Kevin De Bruyne ligt nog volledig open. Vfl Wolfsburg zou zijn goudhaantje maar al te graag nog een jaar langer bij zich houden. Er zou een weeksalaris van zo'n 163.000 euro klaarliggen voor de Rode Duivel. Niet slecht zou je denken, tot je de spelerslonen van andere toppers kent.

Pas op, voor Wolfsburg is zo’n weeksalaris natuurlijk een enorme inspanning. En het blijft uiteraard ook bijzonder veel geld. Maar als we de vergelijking maken met andere topspelers, dan zien we dat er toch nog een grote kloof is.

Wereldtop

De twee besten ter wereld, Messi en Ronaldo, verdienen meer dan één miljoen per week. Met hen moet je niemand vergelijken natuurlijk. Ibrahimovic volgt met zo’n slordige 740.000 euro wekelijks.

Ook in de Engelse Premier League zit heel wat geld. Rooney en Falcao verdienen samen een miljoen euro iedere week. Falcao, Van Persie, Touré en Aguëro schommelen rond de 300.000 euro. 

Rode Duivels

Laten we dan eens kijken naar enkele andere Rode Duivels. Kompany moet tevreden zijn met zo’n 160.000 euro per week, Hazard zag zijn contract verbeterd worden tot meer dan 300.000. Fellaini ziet zijn bankrekening elke week vergoten met ruim 100.000 euro.

Het is dus niet zo dat het voorstel voor De Bruyne niets voorstelt, elders zal hij misschien toch wat meer kunnen verdienen. Maar we mogen niet vergeten dat het voetbal zelf en het plezier tellen, niet het loon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties