VIDEO: Hier haalde AA Gent de mosterd vandaan
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties
VIDEO: Hier haalde AA Gent de mosterd vandaan
Foto: © photonews

AA Gent vierde op 24 mei 2015 de eerste titel uit de clubgeschiedenis met een ongezien volksfeest. De spelers maakten die dag hun intrede in de Gentse binnenstad met bootjes op de Leie en werden enthousiast onthaald door tienduizenden fans.

De titel werd in stijl gevierd door de Buffalo’s. De beelden van de voetballers op de bootjes deden ons denken aan Ajax. De Nederlandse topclub heeft een traditie titels te vieren met een boottocht voor de spelers op de Amsterdamse grachten.

Precies 20 jaar geleden

Dag op dag 20 jaar geleden met de Gentse titelviering won Ajax de Champions League-finale met 1-0 van AC Milan dankzij een doelpunt van Patrick Kluivert. Teruggekomen in Nederland kreeg de ploeg van toenmalige trainer Louis van Gaal een prachtige ontvangst.

Ajax was toen een absolute topclub en werd dat jaar ook kampioen in de Eredivisie. U herkent onder meer Edgard Davids, Clarence Seedorf, Winston Bogarde en Edwin van der Sar. Ook een jonge Frank de Boer, de huidige trainer van Ajax, en ex-Anderlechtcoach John van den Brom passeren de revue.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties