Ex-ploegmaat Wilmots: "Beter voor België dat Marc blijft"

Ex-ploegmaat Wilmots: "Beter voor België dat Marc blijft"
Foto: © Photonews

We wandelden gisteren tussen de supporters op de training van de Rode Duivels en ineens merkten we een bekend gezicht op. Mathieu Chalmé, oud-speler van Bordeaux en ex-ploegmaat van Marc Wilmots, stond geïnteresseerd te kijken. "Marc doet goed werk", laat hij weten.

Johan Walckiers in Bordeaux

Mathieu, we zijn een beetje nieuwsgierig. Kom je Marc Wilmots goeiedag zeggen?

"Nee, ik moest hier passeren en opeens dacht ik eraan om naar de Belgen eens te komen kijken. Marc zal niet al te veel tijd hebben, zelfs om een glas te gaan drinken."

Wat denk jij van deze Belgische ploeg?

"Ik heb ze niet meer zien spelen sinds het WK, maar het is een mooie generatie. En Marc levert goed werk af. Volgens mij is België een serieuze kandidaat-winnaar voor het EK."

Heb jij ook gehoord dat Wilmots naar Schalke zou gaan?

"Ha bon? Nee, daar heb ik hier niks van gehoord. Maar goed, dat is voetbal. Het is aan hem om te beslissen en men moet zijn keuze respecteren. Maar het is niet zijn stijl om het schip te verlaten in volle strijd. Soms zijn er echter gevoelens die men niet kan controleren. Maar het zou beter zijn voor België dat hij tot het einde blijft."

Gaat Frankrijk zondag winnen, denk je?

"Ik weet het niet. Het is heel moeilijk te zeggen omdat het én om een vriendenmatch én om een eindeseizoensmatch gaat. Het resultaat telt niet. De spelers willen vertrouwen opdoen voor de matchen met inzet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties