60 Belgen mét ticket kwamen stadion niet in, KBVB geeft uitleg

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
60 Belgen mét ticket kwamen stadion niet in, KBVB geeft uitleg
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er zakten de voorbije dagen zo'n drieduizend landgenoten af naar Wales om de Rode Duivels aan te moedigen. Een pak van hen wist op voorhand dat de wedstrijd op café zou moeten worden gevolgd, maar een zestigtal fans kreeg met hun aangekochte ticket geen toegang tot het stadion.

Cédric De Volder en Manuel Gonzalez in Cardiff

In praktijk moeten de meegereisde fans van de Rode Duivels hun voucher op de dag van de wedstrijd nog gaan omruilen voor een wedstrijdkaartje. En daar liep het mis.

"Voor het eerst was er meer vraag dan aanbod voor een uitwedstrijd van de Rode Duivels", legt de KBVB uit. "Er wordt via het fan managementsysteem bepaald welke fans voorrang krijgen voor de kaartjes."

De communicatie was op voorhand duidelijk

"In de reglementen van 1895 staat duidelijk vermeld dat het verboden is om de kaarten te verkopen of door te geven aan een derde persoon zonder een akkoord van de Belgische Supportersfederatie."

En net dat is bij een zestigtal fans wel gebeurd. "De communicatie daaromtrent was op voorhand duidelijk", besluit de Belgische voetbalbond. "Daarom hebben wij die fans de toegang moeten ontzeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties