Wales en AA Gent bewijzen: Zombie Nation is dé reden tot succes

Wales en AA Gent bewijzen: Zombie Nation is dé reden tot succes
Foto: © photonews

Wat hebben AA Gent en Wales met elkaar gemeen? Het gebruik van een liedje: Zombie Nation met Kernkraft 400. De fans pikten het liedje op in Brussel en gebruiken het nu ook voor elke (thuis)match om de boel op te zwepen.

Aernout Van Lindt in Cardiff

De fans van Wales pikten het nummer op na de 0-0 op de Heizel eind vorig jaar. Toen de spelers hen kwamen groeten speelde het nummer Kernkraft 400 van Zombie Nation, waarna bond en fans het nodige opzoekwerk wisten te verrichten.

Uiteindelijk vonden ze het nummer in de betere Brusselse bar, waarna ze vroegen naar het wat en hoe. Wisten de Welshmen veel dat het nummer ook AA Gent dit seizoen aan de titel zou helpen.

Veel vijven en zessen later was er nog even twijfel of ze het nummer ook zouden gebruiken tegen België - naar herkenbaarheid toe - maar uiteindelijk gaat het om een nummer van een Duitse groep. Waarom niet, dachten ze dus.

Het scenario werd geschreven en door het betere werk van een director of photography (DoP) werd dat uiteindelijk vertaald op het doek. Waarbij dat deze keer geen wit scherm, maar wel een groene mat was.

Slotsom: zo'n sfeertje creëren meteen voor het begin van de match, in de hoop zo Wales een stap dichter bij het EK in Frankrijk te laten komen. "The greatest possible atmosphere? Mission accomplished."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties